The First One Hundred

Filmore Footwear

Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency

Challenge

Voor de lancering van het gloednieuwe Footwear-brand Filmore was het cruciaal om niet zomaar als nóg een herenschoenenmerk gezien te worden. De ware uitdaging lag in het opmerkelijk lanceren van dit nieuwe high-end schoenenmerk, op een manier die de aandacht zou trekken en die voor oproer moest zorgen binnen de markt.

The First One Hundred

The First One Hundred is meer dan een campagne; het is een uitnodiging aan klanten om deel uit te maken van Filmore’s reis vanaf het allereerste begin. Bij elke aankoop kreeg de klant de kans om niet alleen eigenaar te worden van een exclusief paar schoenen maar ook om 0.01% aandeelhouder van Filmore te worden. Deze aanpak transformeerde klanten in ambassadeurs en mede-eigenaren, die direct invloed kunnen uitoefenen op de toekomstige richtingen van het merk. De digitale installatie, die binnen 46 uur volledig uitverkocht was, diende als een tastbaar bewijs van de aantrekkingskracht en het succes van het concept. Klanten werden opgenomen in ‘The First One Hundred’, een exclusieve groep van ambassadeurs die Filmore die medezeggenschap heeft, mee worden genomen in teasers en previews van nieuwe collecties.

Filmore_The First One Hundred_mockup website_UMFANG Creative Agency

360 Lancering

De lancering van Filmore was een 360-graden aanpak. High-profile fashion influencers werden ingeschakeld om het merk een vliegende start te geven, gebruikmakend van hun bereik en eigen audience om de campagne van Filmore op een organische manier te delen. Digitale billboards op prominente locaties zoals Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal Station speelden op strategische tijden om de aandacht te trekken van de juiste doelgroep. Performance Marketing werd ingezet om de zichtbaarheid en het bereik online te maximaliseren, wat leidde tot significante traffic naar de website en uiteindelijk tot verkopen. Deze gecoördineerde aanpak zorgde voor een onmiddellijke en meetbare impact op de marktintroductie van Filmore.

Filmore_The First One Hundred_Outdoorcampagne_UMFANG Creative Agency

Impact

De lancering van Filmore’s ‘The First One Hundred’ heeft het merk succesvol gepositioneerd als een vernieuwer in de high-end herenschoenenmarkt. Het unieke aanbod van mede-eigendom en exclusiviteit, gecombineerd met een doordachte 360-graden lancering, heeft Filmore onderscheiden van de concurrentie. De campagne heeft niet alleen geleid tot een volledige uitverkoop van de digitale installatie binnen 46 uur maar ook tot de creatie van een loyale gemeenschap van merkambassadeurs en aandeelhouders. De gratis landelijke PR en online buzz hebben Filmore’s positie als een opmerkelijk nieuw merk in de competitieve markt bevestigd.


Brand impact in numbers
1.8mil

Impressies van de lanceringscampagne

46h

Binnen 46 uren uitverkocht

“Thanks to UMFANG we achieved an unforgettable launch of our brand Filmore. Their boundless creativity and dedication were invaluable, resulting in a success with the sale of The First One Hundred shoes within just 46 hours. ”

Myrthe Vervaart Marketing Manager – Filmore


Behind the scenes
Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency_Campaign7
Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency_Campaign6
Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency_Campaign5
Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency_Campaign8
Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency_Campaign4
Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency_Campaign1
Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency_Campaign3
Filmore_The First One Hundred_UMFANG Creative Agency_Campaign2

Ook Brand Impact maken?

Wij zijn momenteel beschikbaar om de kansen te bespreken.

Contact opnemen

Terug naar overzicht

Bastian Lievers

Co-Founder & Creative Director

Bastian Lievers is woonachtig in Borne, Twente. Bastian heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en heeft een exchange mogen doen in New York. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Tim Blaney Davidson, als eerste Nederlands team de Future Lions Award gewonnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Naast zijn liefde voor FC Twente, vindt hij het leuk om in zijn vrije tijd te fotograferen en te reizen.

Direct contact bastian@umfang.com

Terug naar overzicht

Tim Blaney Davidson

Co-Founder & Creative Director

Tim Blaney Davidson is woonachtig in Amsterdam. Tim heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Bastian Lievers, als eerste Nederlands team de Future Lions Award mogen winnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Voor de rest is Tim full-time ajacied, part-time muziekliefhebber.

Direct contact tim@umfang.com

Scroll naar beneden