Startup van de maand: Filmore

Filmore is uitgeroepen tot ‘Startup van de Maand’.

Filmore-AW23-UMFANG-startup-of-the-month

UMFANG Creative Agency is trots om aan te kondigen dat onze klant Filmore is uitgeroepen tot ‘Startup van de Maand’ door RetailTrends, een belangrijke prestatie in de concurrerende retailsector. Deze erkenning benadrukt de innovatieve en duurzame benadering van Filmore in de schoenenindustrie. We zijn vereerd om deel uit te maken van hun succesverhaal en kijken uit naar de voortzetting van onze creatieve samenwerking.

Nederlands herenschoenenmerk Filmore wil een community bouwen rondom zijn sneakers. Daarom maakte het aandeelhouders van de eerste 100 klanten. Die klanten krijgen privileges, zoals gratis verzending en retourneren en ze mogen meedenken over de collectie. Coco Kling en Derek van Nieuwenhoven staan aan de wieg van het sneakermerk en vertellen over hun plannen. 
Aan schoenenmerken geen gebrek. Wat maakt dat jullie toch kansen zien voor een nieuwkomer als Filmore?

Kling: “Herenschoenen is toch wel een andere tak van sport. Daarin zagen we juist nog ruimte voor een nieuw en duurzaam herenmerk. Filmore is onderdeel van Bos Group International, dat onder meer Maruti, Scotch & Soda en Australian Footwear in het portfolio heeft. Vanuit retailers kregen we vaak te horen dat ze een herenschoenenmerk onder het topsegment misten. Je ziet veel mooie merken boven de 250 euro. Wij zijn daaronder gaan zitten met een prijspeil tussen de 180 en 220 euro. We geloven dat Filmore een gat opvult, zowel in Nederland als internationaal.”

Lees het hele artikel verder op Retail Trends.nl

The First One Hundred is ontwikkeld door UMFANG Creative Agency
‘The First One Hundred’ is bedacht en ontwikkeld door UMFANG Creative Agency, samen met een netwerk van specialisten verantwoordelijk voor de strategie, creatie en uitwerking.


Brand impact maken met jouw merk?

Wij zijn momenteel beschikbaar om de kansen met jou te bespreken.

Neem contact op

Terug naar overzicht

Bastian Lievers

Co-Founder & Creative Director

Bastian Lievers is woonachtig in Borne, Twente. Bastian heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en heeft een exchange mogen doen in New York. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Tim Blaney Davidson, als eerste Nederlands team de Future Lions Award gewonnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Naast zijn liefde voor FC Twente, vindt hij het leuk om in zijn vrije tijd te fotograferen en te reizen.

Direct contact bastian@umfang.com

Terug naar overzicht

Tim Blaney Davidson

Co-Founder & Creative Director

Tim Blaney Davidson is woonachtig in Amsterdam. Tim heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Bastian Lievers, als eerste Nederlands team de Future Lions Award mogen winnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Voor de rest is Tim full-time ajacied, part-time muziekliefhebber.

Direct contact tim@umfang.com

Scroll naar beneden