5 Things from Tim – April Edition

Maandelijks ‘5 things’ die ons werk inspireren en verrijken.

5 things from tim-umfang-header

In onze maandelijkse serie 5 Things, wisselen Bastian en ik, Tim, van gedachten over wat ons bezighoudt en inspireert op het gebied van design, advertising, innovatie, en persoonlijke ervaringen. Onderwerpen die ons werk inspireren en verrijken. Deze maand deel ik een 5-tal interessante ontwikkelingen, van AI, markt-ontwikkelingen, productinnovaties tot aan cinematografie.

1. AIR HEAD – OpenAI’s Sora’s eerste korte film.
De ontwikkelingen voor AI-gegenereerde video’s lijken sneller dan het licht te gaan. OpenAI’s Sora heeft zijn eerste korte film uitgebracht, genaamd AIR HEAD. Hoewel OpenAI’s Sora nog niet te gebruiken is, neemt het ons mee in waar het toe in staat gaat zijn. Het verkent de creatieve mogelijkheden van door AI gegenereerde inhoud en biedt een fascinerend kijkje in de toekomst van filmmaken. Generative video nog meer kracht bij te zetten heeft Adobe besloten om OpenAI’s Sora te integreren in Adobe Premiere Pro. Wij kunnen niet wachten om hier de mogelijkheden van te verkennen.

2. Making a Macintosh studio
Retro gecombineerd met het heden, we love it. Deze OG Macintosh 1984 blijft tot op de dag van vandaag een van de mooiste iconische computers ooit gemaakt. Deze Youtube video laat op een creatieve manier zien hoe je van een Mac Studio en een iPad mini, een OG Macintosh kunt maken. Een zelf te 3D-printen product met een enorm hebbeding-gehalte.

3. Canva neemt Affinity over
In software-land is er een voortdurend schaakspel gaande. Hoewel Adobe nog steeds marktleider is en haast een monopolie bleek te hebben, zijn er de afgelopen jaren nieuwe spelers in dezelfde markt bij gekomen. Zo ook, Canva. Canva is een fascinerend bedrijf, mede omdat het de go-to tool is bij consumenten die totaal niet bekend zijn met design, maar het toch zelf willen oppakken. Hoewel het niet zo geavanceerd is als Adobe of Figma, vond ik dit toch een interessante om te delen. Met deze acquisitie versterkt Canva haar positie als een geduchte concurrent van Adobe en biedt het haar gebruikers een nog breder scala aan tools voor creatieve expressie. Met UMFANG maken we niet primair-gebruik van Canva, we zetten het alleen in voor doeleinden zoals templates zodat onze klanten met onze designs kunnen werken zonder enige kennis van geavanceerde software.

Canva-Acquires-Affinity-umfang

4. Looi Robot
Fans van Star Wars zijn ongetwijfeld bekend met iconische robots als R2D2, C3PO en BB8. Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om zelf zo’n robotje te bezitten? Nu is dat mogelijk! De Looi Robot combineert productontwerp met AI-technologie en gedraagt zich als een huisdier dat op je bureau leeft. Deze combinatie van AI en hardware laat zien dat interactie met AI-technologie nog menselijker kan.

5. Cinematografie van Dune 2
“Dune: Part Two” staat bekend als een cinematografisch hoogstandje van de bovenste plank, met een openingsshot dat nu al als iconisch wordt beschouwd. De innovatieve aanpak van de film is voortreffelijk uitgevoerd, wat een verbluffende visuele ervaring oplevert. Greig Fraser, de bekroonde director of photography, licht zijn werk toe in een recente podcast:

“In elke film moet je problemen oplossen. Veel technische problemen waren al aangepakt in het eerste deel, wat ons meer ruimte gaf om te dromen. Dit betekende niet per se ‘groter dromen’, maar wel met meer mogelijkheden. We voelden ons gesterkt door de waardering voor ons eerdere werk en dit stelde ons in staat om gedurfde beslissingen te nemen, zoals de infraroodfotografie op Giedi Prime en de eclips-scène. Zo konden we deze elementen met meer overtuiging uitvoeren.” — Greig Fraser, directeur van de fotografie, “Dune: Part Two”.

Voor liefhebbers van sciencefiction en uitmuntende cinematografie is ‘Dune: Part Two’ een absolute must-see. Dit vervolg voldoet niet alleen aan de hoge verwachtingen; het stelt ook nieuwe normen voor visuele storytelling.


Newsroom Bekijk alles
Nike_Anthem-UMFANG Creative Agency-Olympics

Mei 30, 2024 Bastian Lievers

5 Things from Bastian – May Edition

‘5 things’ van de maand mei die ons werk inspireren en verrijken.

5 things from tim-umfang-header

April 16, 2024 Tim Blaney Davidson

5 Things from Tim – April Edition

‘5 things’ van de maand april die ons werk inspireren en verrijken.

5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency

Maart 5, 2024 Bastian Lievers

5 Things from Bastian – March Edition

Eerste editie van onze maandelijks ‘5 things’ die ons werk inspireren en verrijken.


Brand impact maken met jouw merk?

Wij zijn momenteel beschikbaar om de kansen met jou te bespreken.

Neem contact op

Terug naar overzicht

Bastian Lievers

Co-Founder & Creative Director

Bastian Lievers is woonachtig in Borne, Twente. Bastian heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en heeft een exchange mogen doen in New York. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Tim Blaney Davidson, als eerste Nederlands team de Future Lions Award gewonnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Naast zijn liefde voor FC Twente, vindt hij het leuk om in zijn vrije tijd te fotograferen en te reizen.

Direct contact bastian@umfang.com

Terug naar overzicht

Tim Blaney Davidson

Co-Founder & Creative Director

Tim Blaney Davidson is woonachtig in Amsterdam. Tim heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Bastian Lievers, als eerste Nederlands team de Future Lions Award mogen winnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Voor de rest is Tim full-time ajacied, part-time muziekliefhebber.

Direct contact tim@umfang.com

Scroll naar beneden