5 Things from Bastian – May Edition

Maandelijks ‘5 things’ die ons werk inspireren en verrijken.

Nike_Anthem-UMFANG Creative Agency-Olympics

In deze editie van ‘5 Things’ neem ik je mee langs diverse onderwerpen die onze aandacht hebben getrokken afgelopen maand. Ontdek alles van een unieke EK-selectieonthulling tot visionaire technologische vooruitzichten voor 2053.

1. Unieke onthulling van de EK-selectie van België
Met het EK op komst begint elk land met de bekendmaking van haar EK-selectie. Waar dit vroeger vaak via een standaard persbericht gebeurde, pakken de voetbalbonden het tegenwoordig steeds creatiever aan. De manier waarop België haar nationale team bekendmaakte, verdient wat mij betreft al een prijs. Het werd een landelijke speurtocht waarbij fans murals van de geselecteerde spelers konden ontdekken. Een prachtige manier om het land op te warmen voor het EK en de fans actief te betrekken bij de voorbereidingen.

2. Nike viert veerkracht en ambities van Olympische vluchtelingen
Met de Olympische Spelen in Parijs in zicht onderscheidt Nike zich opnieuw met haar steun aan het Refugee Olympic Team. De recente commercial, waarin bokser Cindy Ngamba en andere vluchtelingenatleten worden uitgelicht, toont niet alleen hun veerkracht maar benadrukt ook Nike’s betrokkenheid bij sociale kwesties. Het is erg sterk om te zien hoe Nike consequent inspeelt op culturele thema’s en daarmee zorgt voor échte verandering op een groot podium. Nike begrijpt als geen ander dat dit hun merk versterkt. Door deze atleten een podium te bieden, verbindt Nike zich met communities en toont het zijn ware merkwaarden. Dit is een voorbeeld van hoe bedrijven kunnen bijdragen aan positieve sociale impact. Ook dit jaar ben ik een supporter van het Refugee Olympic Team. Who’s with me?

3. Vervolg Papyrus van Saturday Night Live
Dit is een vervolg op de bekende ‘Papyrus’ sketch van Saturday Night Live, met Ryan Gosling die de absurditeit van obsessies met ‘kleine’ details, zoals lettertypes, belicht. In deze sketch ontdekt hij het aangepaste, maar nog steeds problematische logo van ‘Avatar: The Way of Water’. Het is mooi hoe SNL de nadruk op kleine details relativeert en ons herinnert aan het belang van het grotere geheel.

4. Podcast ‘Grof Geld’
In de podcast ‘Grof Geld’ verkennen Sam van Raalte en Perre van den Brink de complexe wereld van het moderne voetbal, waarbij succes niet alleen op het veld wordt gemeten, maar ook in termen van merkwaarde en financieel rendement. Deze podcast is zowel vermakelijk als informatief, met bijzondere momenten zoals de gesprekken met het jonge zoontje van Perre. Zijn unieke perspectief op jonge leeftijd voegt een prachtige dimensie toe aan de discussie. Zeker een aanrader om naar te luisteren. (Net als ‘De Ondergrond’, een andere podcast van Sam van Raalte.)


5. Gadgets and gear of 2053
Wired magazine neemt ons in dit artikel mee naar 2053 met een verkenning van toekomstige gadgets en technologieën. Dit artikel biedt niet alleen een kijkje in wat mogelijk is, maar laat ons ook zien wat de lange termijn gevolgen zijn van onze huidige technologische vooruitgang. Door futuristische innovaties te belichten, zoals geavanceerde AI, ruimtereizen en levensechte hologrammen, opent Wired de discussie over hoe deze technologieën onze samenleving, ethiek en dagelijks leven zullen beïnvloeden. Interessant leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomstige richting van technologie en de impact daarvan op de wereld. Lees het hele artikel hier.

(Illustraties van Giovanni Medalla)

Wired-UMFANG Creative Agency-gadgets-and-gear-of-2053-1
Wired-UMFANG Creative Agency-gadgets-and-gear-of-2053-2

Newsroom Bekijk alles
Nike_Anthem-UMFANG Creative Agency-Olympics

Mei 30, 2024 Bastian Lievers

5 Things from Bastian – May Edition

‘5 things’ van de maand mei die ons werk inspireren en verrijken.

5 things from tim-umfang-header

April 16, 2024 Tim Blaney Davidson

5 Things from Tim – April Edition

‘5 things’ van de maand april die ons werk inspireren en verrijken.

5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency

Maart 5, 2024 Bastian Lievers

5 Things from Bastian – March Edition

Eerste editie van onze maandelijks ‘5 things’ die ons werk inspireren en verrijken.


Brand impact maken met jouw merk?

Wij zijn momenteel beschikbaar om de kansen met jou te bespreken.

Neem contact op

Terug naar overzicht

Bastian Lievers

Co-Founder & Creative Director

Bastian Lievers is woonachtig in Borne, Twente. Bastian heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en heeft een exchange mogen doen in New York. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Tim Blaney Davidson, als eerste Nederlands team de Future Lions Award gewonnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Naast zijn liefde voor FC Twente, vindt hij het leuk om in zijn vrije tijd te fotograferen en te reizen.

Direct contact bastian@umfang.com

Terug naar overzicht

Tim Blaney Davidson

Co-Founder & Creative Director

Tim Blaney Davidson is woonachtig in Amsterdam. Tim heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Bastian Lievers, als eerste Nederlands team de Future Lions Award mogen winnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Voor de rest is Tim full-time ajacied, part-time muziekliefhebber.

Direct contact tim@umfang.com

Scroll naar beneden