5 Things from Bastian – March Edition

Maandelijks ‘5 things’ die ons werk inspireren en verrijken.

5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency

In onze maandelijkse serie 5 Things, wisselen Tim en ik, Bastian, van gedachten over wat ons bezighoudt en inspireert op het gebied van design, advertising, innovatie, en persoonlijke ervaringen. Onderwerpen die ons werk inspireren en verrijken. Deze maand richt ik mij hoofdzakelijk op de invloed van AI, de vierde industriële revolutie – wat misschien wel de meest impactvolle gaat zijn.

1. OpenAI Sora
De introductie van OpenAI’s Sora. Een AI-dienst die binnen een minuut video’s produceert op basis van tekstuele prompts. Dit wordt een keerpunt in de video-industrie. Sora is nog niet publiekelijk beschikbaar, maar de vrijgegeven video’s zijn indrukwekkend. Hoewel dit effect gaat hebben op de reclamewereld. De kosten van producties zullen met de komst van zulke tools waarschijnlijk dalen maar het belang van storytelling en creativiteit wordt alleen maar nóg groter. Als Creative Agency volgen wij deze ontwikkelingen op de voet en zijn pioniers in het omarmen van zulke technologieën omdat het onze toolbox verrijkt.

2. Sir Jony Ive “Ideas are always fragile”
Sir Jony Ive, de visionaire achter veel van Apple’s meest iconische producten, herinnert ons eraan dat ideeën altijd kwetsbaar zijn. Deze kwetsbaarheid maakt ze niet minder belangrijk; in feite is het de kwetsbaarheid van een idee wat het waardevol maakt. Het is goed om ideeën te koesteren en te beschermen, ze de ruimte te geven om te groeien en te bloeien in de schaduw van technologische mogelijkheden. Tim en ik hebben de kans gehad om Jony Ive persoonlijk te ontmoeten tijdens de Cannes Lions, Festival for Creativity.

3. AI en NPC’s: uitkomst voor eCommerce en dienstverlening?
De ontwikkeling van AI-gestuurde NPC’s (Non-Player Characters). Een gamechanger in de wereld van gaming. Maar ik zie het ook als een mooie kans voor de eCommerce en dienstverlening. Deze technologie biedt ongekende mogelijkheden voor personalisatie en klantenservice, waardoor dit een uitkomst kan zijn hoe merken communiceren met hun klanten. En dit zou wel eens het einde kunnen betekenen van de saaie onpersoonlijke chatbot.

4. “When your technical skills are eclipsed, your humanity will matter more than ever.”
We lezen veel over de negativiteit en de angst voor AI. Logisch voor alles wat nieuw is. Dit artikel uit The New York Times, getiteld “When Your Technical Skills Are Eclipsed, Your Humanity Will Matter More Than Ever” door Mr. Raman, een arbeidsmarktexpert bij LinkedIn, en Ms. Flynn, president van Jobs for the Future, biedt een positievere kijk hoe AI de arbeidsmarkt verandert. Het benadrukt het groeiende belang van menselijkheid en empathie in een tijdperk waar technische vaardigheden door AI kunnen worden overgenomen. Dit stuk herinnert ons eraan dat, ongeacht de vooruitgang in AI, onze menselijke kwaliteiten ons het meest waardevol maken. Neem als voorbeeld de huisarts die door AI meer tijd zou kunnen besteden aan de mens en het leven achter de patiënt. Het herstelt daarmee het beroep ‘huisarts’ zoals men dat uit het verleden kent. Hoe zou dit voor jouw vakgebied iets weer in ere kunnen herstellen of juist verbeteren?

In the past, jobs were about muscles. Now they’re about brains, but in the future, they’ll be about the heart.
– Minouche Shafik, president of Columbia University

5. Een weekje Kleinwalsertal
Tot slot een aantal échte foto’s van mijn recente skivakantie in Kleinwalsertal. Waar om je heen kijken wordt beloont. Extra bijzonder was het dat dit onze eerste vakantie was met Maud, ons dochtertje van 6 maanden.

5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency
5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency
5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency
5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency
5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency
5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency

Newsroom Bekijk alles
Nike_Anthem-UMFANG Creative Agency-Olympics

Mei 30, 2024 Bastian Lievers

5 Things from Bastian – May Edition

‘5 things’ van de maand mei die ons werk inspireren en verrijken.

5 things from tim-umfang-header

April 16, 2024 Tim Blaney Davidson

5 Things from Tim – April Edition

‘5 things’ van de maand april die ons werk inspireren en verrijken.

5 Things_March_Bastian Lievers_Kleinwalsertal_UMFANG Creative Agency

Maart 5, 2024 Bastian Lievers

5 Things from Bastian – March Edition

Eerste editie van onze maandelijks ‘5 things’ die ons werk inspireren en verrijken.


Brand impact maken met jouw merk?

Wij zijn momenteel beschikbaar om de kansen met jou te bespreken.

Neem contact op

Terug naar overzicht

Bastian Lievers

Co-Founder & Creative Director

Bastian Lievers is woonachtig in Borne, Twente. Bastian heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en heeft een exchange mogen doen in New York. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Tim Blaney Davidson, als eerste Nederlands team de Future Lions Award gewonnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Naast zijn liefde voor FC Twente, vindt hij het leuk om in zijn vrije tijd te fotograferen en te reizen.

Direct contact bastian@umfang.com

Terug naar overzicht

Tim Blaney Davidson

Co-Founder & Creative Director

Tim Blaney Davidson is woonachtig in Amsterdam. Tim heeft Advertising gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na zijn afstuderen heeft hij samen met zijn teampartner Bastian Lievers, als eerste Nederlands team de Future Lions Award mogen winnen in Cannes. Daarna bij grote internationale bureau’s mogen werken zoals AKQA in Parijs, Londen en Amsterdam. Daarna bij J. Walter Thompson in Amsterdam. Voor de rest is Tim full-time ajacied, part-time muziekliefhebber.

Direct contact tim@umfang.com

Scroll naar beneden